Pinot Gris Şarabı Nedir?

Eski Şehir’e yakın bir konumda bulunan Takarik Bistro, aslında ailelerin veya daha büyük müşterilerin rahatlayıp belirli en yüksek kaliteli yemekleri denemesi için büyüleyici bir yerdir. Bu mükemmel manastır, bölgenin incisi ve birçok trafik, sizi taze antik kiliseye götürecek olan dünyanın en uzun alçak bariyerli iki ayarlı hava teleferiğini denemek için oraya gidiyor. Kendi Pinco bet çeşmelerinizin yanından yürüyerek Viyana Parkı’na giderseniz, parkın içinde bulunan Delux Bistro’da ferahlatıcı bir kahve veya mükemmel bir smoothie elde edeceksiniz.Şehir kardiyosunun içinde, Viyana Parkı’nın yanındaki yepyeni belediye binasını takip eden ilginç bir duvar yapısı çeşme anıtına rastlayabilirsiniz. Belediye binasının hemen yanında bulunan yeni sanat galerisini keşfedin, ilginç bir eser türü var ve ek birçok yıldan sanat gruplayabilirsiniz.

Çoğu, nefes kesici kavisli kapılara ve tuğla duvarlara sahip birkaç katlı evlerden oluşan 19-20. yüzyıla ait. Şehir, Vararak nehri tarafından ikiye bölünmüş ve hem eski hem de modern parçalar içeriyor. Eski Goris’in içinde, insanlar yine de yirminci yüzyılın ortalarına kadar ortaçağ mağara evlerinde ve taş piramitlerde yaşadılar. Yine de, son bin yılda yapılan St. Hripsime Kilisesi’nde yaşadılar.

Kendi kupanızın tasarımı, en yeni aromaların elde edilmesini sağlar ve takdir edilecektir. Pinot Gris içeceğinin, özellikle geç toplanan ve daha tatlı bir görünüme sahip olduğunuzdan eminseniz, aynı zamanda yıllarca zariftir, bazıları hızlı heyecan için tasarlanmıştır ve boşaltmaya gerek duymazsınız. Seri Fransa’dan gelse de, Pinot Gris/Grigio yazın çok da seksi olmayan ve uzun, serin sonbaharları olan hemen hemen her yerde yetiştiriliyor. yeni dünya türleri temelde bu görünümlerin her ikisine de ayrılır ve şaraplar da sonuç olarak Gris veya Grigio olarak etiketlenir. Tıbbi olarak, bir çıkış sırasında bir limandan atılan sıkıştırılmış volkanik külden yapılmış bir taş olan tüf olarak da bilinir. Aynı taş formunun Türkiye’de keseleri olmasına ve yeni ABD’nin bileşenlerine sahip olmanıza rağmenGüneybatıda, kırmızı tüf bölge dışında aslında alışılmadık bir durumdur ve Erivan bu taş kullanılarak inşa edilmiş tek büyük kentsel alandır.

İtalya’nın Alto Adige bölgesinden dumanlı, gelişmiş Pinot Grigio harika bir oluşuma sahiptir ve dudaklarla cevap veren ağaçla iyi taze meyve stilleri ile kesinlikle taşlı besin kartlarında sona erdiğinizi hissedebilirsiniz. Bunlardan daha asitli fermuarlı olanlar, tereyağlı soslar, beyaz balık ve deniz ürünleri ve hatta taze sebzelerle sevenleri birleştirmeye uygundur. Daha zengin markaları içinde, Pinot Gris ve Pinot Grigio, tavuk ve dana eti gibi daha hafif etlerle de çalışabilir ve bu, ona asiditeden ve taze meyveden yeni bir pop müziği verir. Goris’teki en iyi ve nefes kesici odalardan biri, şehrin hoş eski yollarından birinde bulunan Hotel Mirhav’dır.

Pinco bet – renk: ;

Pinco bet

2019’da daha yüksek uluslararası gereksinimler üzerine üretilen Ani Huge Hotel, Erivan’ın merkezinde harika bir 4+ yıldızlı tatil köyü deneyin, Ermenistan’daki modern ziyaretçinizin daha titiz taleplerini karşılar.Modern Goris şehrine taşınmayı düşünmeden önce, insanların yirminci yüzyılın ortalarından önce hala en yeni ortaçağ mağara evlerinde ikamet ettiğini öğrenmek büyüleyici. Yüzyıllar boyunca Goris, Pers’ten (günümüz İran’ı), Rus Krallığı hükümdarlarından ve yeni Sovyet Bağlantısı’ndan kısa bir süre sonra gelen istilaları gördü.

Banfi, Toskana’da Brunello di Montalcino’dan 20 dolardan daha ucuza “San Angelo” Pinot Grigio 2020’ye kadar her yerde (muhtemelen neredeyse) bulunabilen çok çeşitli şaraplar üretmektedir. Ama gerçekten de yaygınlığına ve tanıtıldığı hacme rağmen, bitki örtüsünden ve baldan gelen bilgilere yakın canlı turunçgiller ve armut meyveleri sağlıyor gibi görünüyor. Vatandaşların şehrin bir kısmına taşınmadan çok önce yaşam tarzını sürdürdüğü Tarihli Goris’te, yine de muhteşem, yüksek dağların ortasında eski haneleri ve çekici bir hızlı kiliseyi keşfedebilirsiniz.

Pinot grigio’yu tam olarak hangi beyaz içecek formunda deneyin?

Bununla birlikte, tüm bunlar oldukça kötü durumdayken, mimarilerinin ve inancınızın yanı sıra yeni ve keyifli hayatını geride bıraktı. İlk çekiciliğimiz, topluluğunuzun en büyük alanı olan harika Kapan kasabası değil, taze, gerçek ve güzel Goris’ti. Friuli’deki üreticiye gelince, beyaz ahududu, kumaş, acı kiraz nüansları sağlayabilir ve hem mükemmel bir etli nota hem de tatlı bir kurutulmuş kızılcık alabilirsiniz. Ek olarak, hala Pinot Grigio ile deneyler yapan birkaç bağ var ve genellikle Friuli’de popüler olan kestane fıçılarıyla eğlenerek fıçıda olgunlaştıracaksınız ve Slovenya kenarı olabilir.

Yeni topluluğa araçla gidemezsiniz ve 70’lerden önceki yüzyıllarda hangi vatandaşların yaşam tarzına sahip olduğunu bulmak için aşağı doğru yürümeniz gerekir. Evlerini, bir mezarlığı ve 12. yüzyıldan kalma Kızıl Kilise’yi görebilirsiniz. Karahunj, Goris’in sadece otuz beş km dışında yer alır ve ziyaret etmek için gerçekten büyüleyici bir yerdir. Özellikle yaz aylarında ailenizle bir veya iki kadeh içmek için canlandırıcıdır.

Pinco bet

Üzüm çeşitliliği itibarlarının şarap yudumlayan sosyal arasında bu kadar önemli bir yer tuttuğu bir sahnede, Pinot Gris sizi şaşırtmak ve ilginizi çekmek için önemli bir yetenek sunuyor. Yeni 2021 Conte Brandolini d’Adda Pinot Grigio Ramato, sert kayısı ve kızılcıklardan gelen enerji ve önerilerle dolu, konseptin hoş bir örnek örneğidir ve 20 doların altında olabilir. Sıradan pinot grigios, basit, yeni, meyveli hafif şaraplar için basit bir içme için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Damak stilleri beyazdan ve yüksek asitli gevreklikten tam gövdeli ve ek mütevazı asitle zenginleştirebileceğiniz şekilde değişir. Şarap, özellikle geç hasat edildiğinde veya Övgüye Değer Ayrışmadan etkilendiğinde ölü veya tatlı olacaktır.

Topluluğunuzun Pinot Grigio 2022’sinin 1 / 2’si

İyi iş çıkarabilmeniz için en yeni aralıksız arayış, 100 yıldan fazla bir süredir sahip olduğumuz kendi avantajımız olan

Pinco Asia’nın her türlü jüt lifi için iğnelerin yaratılmasında ustalaşmasına yardımcı oldu ve sisalden en iyi pamuklara ve yünlere kadar. Yeni Zelanda’da, çok daha kaliteli şişelerin bazılarında tropikal taze meyve ve besin karmaşıklığı sıçramaları bulacaksınız. Lütfen Pinot Gris ile birleştirilebilecek yiyeceklere sahip bitki yaşamıyla bolca eğlenin.

Pinot grigio, muhtemelen hepimizin en çok aşina olduğu süpermarket esasıdır; Kuzey İtalya’nın dağlık bölgelerinden gelen üzümü, ağız sulandıran narenciye, şeftali ve çiçek aromalarına sahip büyüleyici derecede hafif ve yenidir. Tek başına içildiğinde akıllıdır çünkü bir aperatiftir veya salatalar ve kremalı peynirler ile birlikte içilir. Tahmin edebileceğiniz gibi, pinot grigio ve pinot gris aynı üzümdür, ancak her bölge oldukça farklı bir tasarım üretir. Pinot Gris’i birleştirmek zor değildir çünkü bu içecek örneğin kapsamlı bir yemek dostu profile sahiptir. Salatalar, sebzeler ve beyaz yemekler gibi yeni, yazlık yiyecekler için idealdir. Salatalık, kabak, kereviz, soğan, pastırma, kara lahana, çevre dostu meyve, çevre dostu kavun, beyaz fasulye, aksi takdirde karnabahar ve brokoli ile gerçekten az olabilir, aksi takdirde acımasızca pişirilmiş olarak servis edilebilir.

Pinco bet

Bu bilgilendirici rehber, Goris’te atabileceğiniz en iyi adımları anlatacak ve çevresini ziyaret etmenizi kolaylaştıracak ve aklınızı başınızdan alacak tarihi yerler sunacak, bu da sizi etkileyecektir. Pinot Gris ayrıca yeterince dolgun gövdelidir, kümes hayvanları, tavuk ve ördek gibi et verilir. Ve tapas veya İtalyan antipastileri olarak servis edilenler gibi baharatlı sığır etini geri kazanmış olması ilahidir. Pinot Gris adıyla devam eden Pinot Grigio, ödünç almak için sahip olduğundan çok daha ileri teknoloji şarap üretebilir.

Pinot gris söz konusu olduğunda, sadece mükemmel zengin ancak akşam yemeğine uygun bir beyaz yemek masasının peşindeyseniz, Yeni Zelanda’dan veya cansız Avusturya görünümlerinden şişelenmiş bir şarap aramaya değer. Biraz daha fazla ödeme yapmak, çakmaktaşından ve otlardan ve genellikle şişeden biraz daha yumuşak bir asitlikten uzak olan daha fazla zorluğa neden olacaktır.Alsace birbirini daha hafif, cansız görünümler yapma eğilimindedir (kayısı ve şeftalinin sigara içmekten ve daha sağlıklı asitlikten uzak bir ipucu olduğuna inanın) ve daha zengin, çok daha abartılı ‘geç hasat’ stilleri olacaktır. Olgun meyve bahçesi meyve aromalarına ek olarak, bunlar genellikle zencefilden bir ipucu, hamur işi ve tereyağlı aromalar ile on yıllar içinde gelişebilir. Daha hafif, canlı görünümler balık, salatalar ve hafif peynirlerle gelişirken, dolgun gövdeliyseniz veya mandalina modelleri kızarmış tavuk veya tavuk gibi zengin etlere uyar. Güzel, geç toplanan Pinot Gris, meyveli şekerlemelere veya tek başına sahip olmak için mükemmel bir eşleşmedir.

Her lokmada mandalina, çevre dostu elma, portakal gibi meyvelerden uzak taze keskinliği deneyimleyeceksiniz. En yeni Pinot Gris tadı ayrıca armut, nektarin ve şeftali gibi meyvelerin tatlılığını ve birçok sıcak, iyi taze meyve türünü de içerecektir. Taze karmaşıklığı artırmak için, botrytis (asil ayrışma) sayesinde gelen baldan en yeni soluk kartları da yerleştirebilir ve ardından şarabı daha yağlı hale getirebilirsiniz. Şarap genellikle köpüklü bir asiditeye, tam kıvama ve normal likör üyeliğinden biraz daha fazlasına sahiptir.Bir yudum Pinot Gris, sıcak bir çıkışta zengin bir yaz yağmur duşu gibidir. Pinot Gris ve Pinot Grigio, soğuk sıcaktan takdir edilecektir, ancak detaylar açacağınız taze şişenin tarzına inanmaktadır.

Oregon’da, özellikle Willamette Vadisi’nde, Pinot Gris, enerji şarabı yaratan ve eşdeğer düzeyde incelikli, giderek daha da önemli bir üzüm yelpazesidir. Pinot Grigio olarak da bilinen İtalya ile birlikte, en yeni üzüm çeşitliliği, toplu teslimattan tek bağ mücevherlerine kadar her şeyi kapsayacak şekilde şarap sahibi olmak için kullanılabilir, en yeni küresel yelpazenin son derece büyüleyici örneklerini inceleyebilirsiniz. Pinot Gris, Arizona Eyaletinde, Kaliforniya’da, Yeni Zelanda’da, Avustralya kıtasında ve Almanya’da bile başarı elde ediyor. Şişenizin etiketini daha kesin hale getirin ve şaraplardan sorumlu bir şekilde yararlanmayı unutmayın. Oldukça yüksek asiditeye sahip olan bu tam gövdeli biranın, biraz havalandırılması faydalı olabilir.

Pinco bet

Şarap üreticisinin becerisine ve kendi şarap imalathanelerinizin statüsüne göre stiller hakkında çok şey. Pinot Gris, cömertçe lezzetli, karmaşık ve hareketsiz olacak, aksi takdirde daha tatlı bir yanı olacak. Unutmayın, taze toprak, şarabın profilini geliştirmede ilk rolü oynar. Hangi beyaz şarap yeni, eğlenceli, ancak öngörülemeyen ama gerçekten çok keyifli bir zarafete sahip.

Ev sanat galerisi, çok sayıda heykel, güzel bir çeşme ve bulabileceğiniz güzel küçük çimenliğiyle görülmeye değer harika bir yerdir. Şapelinizin ilerisine girdiğinizde, şapel duvar alanının dışını ve çevresini fark edebileceğiniz güzel bir avlu göreceksiniz. Goris’teki en önemli ve muhteşem kilise Aziz Gregory Aydınlatıcı’dır. Goris, Syunik bölgesinin yeni ikinci başbakan şehri olan Erivan’ın 254 kilometre uzağında yer almaktadır. Pinco Asia, uluslararası kumaş endüstrisinde hem üreticiler hem de tedarikçiler tarafından tanınan çeşitli yüksek kaliteli tekstil iğneleri sağlar.
sunucu tedarikçileri ve çözünür lif işlemcileri.

Şehrin kalbinde yer aldığından, otel dünya çapında birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır ve aile üyeleri veya tek başına web sitesi ziyaretçileri için yatak odası bulabilirsiniz. Kendi sitemizde, birinci sınıf müşteri desteğini deneyimlemek ve muhteşem arka bahçeden lezzetli bir kahvaltı yapmak için mükemmel bir şansımız oldu.Goris’te, durup harika yemeklerini yiyebileceğiniz bazı sevdiklerinizin davetli mülkleri var!

“Goris’te (ve Çevre Şehirde!) Yapabileceğiniz En İyi 17 Şey” hakkında fikirler

Pinco bet

Granny Smith ve sert armutlar gibi temiz portakalları görmek isteyebilirsiniz.Bitki yaşamından uzak ipuçları, hanımeli ve turunçgil çiçeği gibi, genellikle sadece eğitimli bir tavsiyede bulunur. Ermenistan’daki otel dizileri, Dali & K örgüt grubunun bir parçasıdır.

Kendi mağaralarınız ve tuğla piramitleriniz hakkında çarpıcı fikirler bulmak için, şehir merkezinde 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan kendi şehir bölgenizin yeni izci bölümüne gidebilirsiniz. Ayrıca cansız beyaz içecek, %20’ye kadar çıkabilen kalıntı glikoz içerebilir. Pinot Gris’teki yeni karbonhidratlar, her fincan için 107 ila 143 aralığında olmuştur.

Cilt teması, daha iyi, çok daha egzotik aromalara sahip ‘turuncu’ şaraplar yaratabilir.Fransızcada gri anlamına gelen “Gris”, gri-kırmızımsı üzüm beyaz şaraplar oluşturmak için kullanılabilir., Vitis vinifera çeşitliliğinden mükemmel bir üzümdür ve Pinot Noir üzümünüzün çok uzak bir akrabasıdır. Sadece tüm bu maceraya biraz gizem katmak için, bu üzüm aynı zamanda kahverengimsi, kırmızı veya hatta açık renkte bir görünüm yaratabilir. Yepyeni Pinot Noir üzümleri, üzümlerinizin en yeni olgunlaşmasının yeni “başlangıcı” anlamına gelen “veraison”a kadar Pinot Gris çeşitliliğinden ayırt edilemez. O zaman Pinot Gris rengi, pembe-mandalinadan harika bir soluk, yumuşak kırmızıya kadar her yerde bir dizi renk önerir.

Pinco bet

Kalıtsal zevk, Pinot Noir’a benzer bir genetik şifreyi sürdürürken Pinot Gris’in benzersiz bir profil geliştirmesine izin verir. İki üzüm de genetik şeyin çoğunu gösterir, kokularında neden örtüşen özellikler olduğunu yansıtır ve kullanıcıları tadabilirsiniz. Benzersiz bir şekilde çiçekli, bu nedenle Willamette Vadisi’nin uzun zamandır en iyi üreticilerinden beyaz, sulu bir nektarin ve mandalina kabuğu karakteri sağlar. Yazım şekli değişse ve paket genellikle şarap mağazanızın diğer bölümlerinde olsa da, Pinot Gris ve Pinot Grigio aynı üzümdür. Bununla birlikte, sadece bu değil, aynı zamanda Auvergne Gris, Baratszinszoeloe, Fromentot, Spinovy ​​Hrozen ve Zelenak ve en az 105 diğer takma ad ve (benim kişisel favorim) Ouche ile aynı üzümdür.

Olmasa da, kesinlikle tadım baharatları olduğundan emin olun ve şarabınızı boğmadığından emin olun. Kişisel olarak Biber, Kişniş, Rezene, Zerdeçal, Safran, Zencefil, Tarçın ve Karanfil ile oynamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bir fincan soğuk Pinot Grigio tercih ettiyseniz, o zaman ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Pinot Gris Réserve, Joseph Cattin 2022

Bitkisel notalar burada en yeni burun deliklerini ve damağı alır, kavun stillerini ve karıncalanan asiditeyi süsler. Hangi sevilen şarap imalathanesi Alto Adige bölgesinin en iyi içeceklerinden birkaçını yapıyor, hangi kalite giriş-en iyi seçimlerine kadar ciddi şekilde düşüyor. Bu yüzden saman kırmızısı Pinot Grigio da hassas kavun sunuyor ve narenciye lezzetinden çerçevelenmiş ladin kartları yapabilirsiniz.

Pinco bet

Sonunda, 1991’de taze Sovyet İlişkileri azaldı, bu bölümde Erivan, Ermenistan’dan Ayrı Cumhuriyeti’nin finansmanından bu yana yerini aldı – kırmızı yapıları hasarsız. Pinot Gris, şarap görünümlerinden genel bir spektruma sahip pembe kabuklu bir üzümdür.Şarap yapım süreçlerinden ve toplama sırasında olgunlaşabilirsiniz, hafif ve canlıdan dolgun gövdeli ve yağlıya kadar değişebilir, ayrıca geç toplanan tatlı, turuncu ve roze stillerine kadar uzanır. Pinot Gris gerçekten çok yetişkin olarak bilinir ve Fransa’nın Alsace bölgesinde üretilebilir, burada Büyük Cru olarak sınıflandırılsa da sınıflandırılmasa da en iyi şişelemelerden biri anlamına gelir. Burada cansız veya tatlı olarak keşfedilebilir ve parlak Crémant d’Alsace’nin birçok karışımında önemli bir rol oynar.

Erivan’daki yaygın keşfine rağmen, Lockwood kaynaklı tüfün doğası gereği çok sağlam olmadığını ve ayrıca muazzam mimari yükleri asla desteklemediğini açıklıyor. Bunun yerine, bazalt alt katlarda popülerdir ve bir miktar dokuya sahip olan ve bloklarınıza kolayca kesilebilen ve oluşturulabilen pembe tüf daha yüksek birkaç kata itilmiştir. En son SSCB’de hareket bilimcisi olan bir volkanoloji danışmanı ve yazarı olan Jack Lockwood, renkteki gerçek farkın hem lavların dağılma hızından, nerede göründüklerinden hem de oksidasyondan kaynaklandığını söyledi. Smithsonian.com’a “Pembe taş, genellikle Ermenistan’ın bir parçası olan kalın piroklastik akarsuların üst kısmında bulunan oksitlenmiş ignimbrittir, aksi takdirde kaynaklı tüftür” dedi. Umarım bu makale muhteşem Goris’i ve metropol çevresindeki şehirleri bulmanıza yardımcı olur.

Şu anda piyasada çok sayıda yüksek Pinot Gris ve Pinot Grigio şarabı bulunmaktadır. Alfabetik olarak belirtilen bu beş üretici türü, Pinot Gris ve Pinot Grigio’nun sunduğu her şeyi incelemeye başlamak için en iyi tedavidir. Karşılaştırıldığında, Lockwood size dünyanın dört bir yanında keşfedilen taze siyah renkli lav kayalarının bazalt veya sert kristal püskürme lavını daha yavaş bir şekilde dağılarak ve plajiyoklaz ve piroksen minerallerinin bir karışımıyla denediğini söyledi. Erivan odalarımızın özel türü, yeni antik Ani Kasabasını anımsatan eski moda tabelalara ve süslemelere dönüşüyor. Ermenistan’ın Ani Plaza Resorts’undan uzaktaki başkentin devam eden popülaritesinden ilham alan otelimiz, trafiğin bizden beklediği taze mükemmelliği sürdürüyor.

Toplu olarak getirilen Pinot Grigio, serinliğin asitliğini ve narenciye meyvelerini vurgulamasına yardımcı olması nedeniyle taze buz kutusunun rahatlığında daha iyi takdir edilir. Temel bir beyaz şarap veya sıradan şarap kupası, Pinot Gris’ten en iyi şekilde yararlanmada iyi çalışır ve Pinot Grigio yapabilirsiniz. Pinot Gris aslında çok çeşitli şarap türlerinden birinden gelen benzersiz bir hafif şaraptır. Olgun, güzel armutlardan uzak, yabani çiçeklerden fikirlere sahip ve iyi bir tatlı kıvama sahip olan Pinot Gris, damağınıza hangi hafif içeceğin sunulacağının parlak bir örneğini deneyebilirsiniz. Uçarı karakteri nedeniyle tam olarak tanımlanması zor olsa da, aromanıza, tadınıza ve dengeli meyvemsiliğe ulaşma yeteneğine güvenebilirsiniz. Biraz baharatlılıktan dolayı şaşırabilir, biraz tatlılık algılayabilir veya kupadaki pembemsi renk hakkında soru sorabilirsiniz, ancak Pinot Gris şaraplarınızın temelleri aslında iyidir ve güvenilir olabilirsiniz.

Val de Loire ‘Chapitre’ Pinot Gris, Réthoré Davy 2023

Pinco bet

Tam gövdeli ve baharatlı olabilir, ancak bol miktarda asidite var, bu nedenle asansör de olabilir. Fransa’nın Alsace bölgesindeki bir referans üreticisi olan Hugel, onu tam gövdeli, hafifçe ölüden kalma Pinot Gris yapıyor.1928’de, şarap üreticisi Peter Zemmer’in daha yüksek kardeşi (Peter Zemmer olarak da bilinir) bu orijinal Alto Adige şaraphanesini merkeze aldı. Taze şaraphanenin Pinot Grigio’su aslında hafif ve canlı, çevre dostu elma ve kavun stillerine sahip. Baharatlı armutun oldukça burnu ve popüler inancın aksine zengin Pinot Grigio’ya nane olasılıkları Alto Adige’nin en iyi tedarikçilerinden biri.

Özellikle sevdiklerinizle birlikteyseniz, ağaçtaki dutları sallamak ve lezzetli çikolatalı versiyonlarını denemek, kamp yapmak, kumar oynamak ve sadece yerleşmek için harika bir zamandır. Eğer yürüyüş yapmayı seviyorsanız, tamamen zorlu değillerse veya “glamping” yapmıyorsanız, Goris şehir merkezinden Karahunj köyüne (belki de Karahunj vizyonu değil) sadece 8 dakikalık sürüş mesafesinde bir taksiye binin. Coşkulu bir gözlemevi olduğu tahmin edilmesine rağmen, hiç kimse neden birinin 7500 yıl önce böyle bir yer inşa ettiğinin gerçek amacını bilmiyor. Pekala, cevap şu ki, bu mağaralar ilerici mülk haline geldi ve akışa girdiğinde sahip oldukları her şeyi ele geçirdi ve ana tepenin tepesinde yaşamaya gittiniz, yani günümüz Khndzoresk’i. Khndzoresk, 19. yüzyılda bölgenin en büyük şehriydi. Ermenistan’daki en önemli ibadet yerlerinden biri olan en yeni destansı Tatev Manastırı, Goris’e sadece 35 km uzaklıkta yer almaktadır.

Taze Pinot Gris üzümleri, her zaman iyi bir narenciye stiline sahip mükemmel bir ferahlatıcı, canlı, hafif bir içecektir ve çekici bir yaz çıkışı için en iyisidir. Ancak, güneş olgunlaştıysa ve zengin bir geç hasat ziyafeti şarapları elde ediyorsa, yeni üzümler 12 ayın çok daha geç saatlerinde toplanabilir. Hafif bir şarap kupası, rosé markaları gibi çoğu Pinot Gris için uygundur.

Pinot Gris, Burgonya’dan kaynaklanmıştır, ancak önemi artık dünyanın dört bir yanındaki içki yerlerine yayılmıştır. Yepyeni İtalyan markası “Pinot Grigio”nun popüler söylemin çok daha fazla parçası haline geldiğine ikna olduk ancak Pinot Gris kırmızı üzümleri İtalya’ya gelmeden önce küçük bir yolculuk yaptı. Burgonya’dan, İtalya’da ödeme yapmadan önce 14. binyıldan itibaren İsviçre’de zaferden bir saniye uzaktaydılar. Öyle olmasa da, Pinot Gris Almanya, Avusturya, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı bölgelerinde gerçekten yayılıyor ve üretilen içecek giderek popülerlik kazandı.Pinot Noir’a doğrudan bağlı kaynakları olan, Pinot Gris üzümlerinden birinin aynı koni tasarımlı gruplara ait olduğu ve Pinot Noir’dan gelenlerin ise aynı olduğu açıktır.